Aruzenin Mutfağında evde yaptığım tatlı tuzlu pasta börek salata çeşitlerini bulabilirsiniz.Alışkanlık yapıcağımdan eminim.Ama bunun için denemeniz lazım. Siparişle çalışıyorum ilgilenenler sayfama not bırakabilirler.. Daha broşürlerimiz basılıp dağatılmadı.. Yakında internet adresi ve telefonlarla ulaşılabilinecek.Rabbim utandırmasın inşallah..
29 Aralık 2009 Salı
Cepli atkı takımı..
25 Aralık 2009 Cuma
İki elimizin arasında yavaşça oval olarak yuvarlayalım ve birleşim yerlerini kaybedelim. Keskin bir bıçak yardımı ile ön kısmını dikkatlice ağız oluşturmak üzere keselim...
Bacakları oluşturmak üzere arka kısmı şekildeki gibi bıçakla iki yandan kesip hafifçe ayıralım. Sırtına bıçakla çizik atalım.
İki adet boncuk şeker ya da damla çikolata ile gözleri yapalım. Tepsiye koyduğumuz kurbağanın ağız açıklığını kaybetmemesi için iki adet kuru nohutla destek yapalım
180 dereceye ısıttığımız fırına kurabiyelerimizi koyup, koyar koymaz ısıyı 100 dereceye düşürelim. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden pişirelim.
Kolay gelsin :)
Görüntüsüyle gözümüzü,lezzetiyle ağzımıız şenlendiricek bi lezzet...
Cocuklarımız içinde ayrıbi eğlence kurbağa kurabiyesi..:)
Hamurumuz için malzemeler:130 gr tereyağı ya da margarin-oda ısısında beklemiş
Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Hamurumuzu kakao hariç yoğurup hazırlayalım. Biri birinden biraz daha küçük iki parçaya ayıralım, küçük parçaya kakao ekleyip tekrar yoğuralım. Beyaz hamurdan ceviz kadarını alıp top şeklinde yuvarlayalım. Elimizle ya avucumuzun içinde ya da düz bir yüzeyde avuç içi kadar açalım. Kakaolu hamurdan, açtığımız hamurun yarısı kadar bir parça koparalım. Şekildeki gibi yuvarlayıp beyaz hamurun üzerine koyalım. Beyaz hamuru dikkatlice kapatalım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)