21 Şubat 2012 Salı



MİLFÖYLÜ BÖREK

6 tane milföy hamuru
2 tane yufka

İç Harcı:
Peynir ve Maydanoz

Islatmak İçin:
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tane küçük şişe maden suyu
1 tane yumurta

3 adet milföy hamurunu yanyana birleştirip un yardımıyla dikdörtgen borcam tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve borcama koyuyoruz.Daha sonra 1 adet yufkayı ortadan ikiye bölüp üst üste buruşuk bir şekilde milföylerin üzerine yerleştiriyoruz. Bolca peynirli harcımızdan döküyoruz.Yine 1 yufayı ortadan ikiye bölüp üst üste peynirli harcın üzerine yayıyoruz.kalan 3 milföy hamurunu yine borcam genişliğinde açıp en üste seriyoruz.Serdikten sonra böreğimizi dilimliyoruz ıslatmak için hazırladığımız tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve böreğin her yerine gelecek şekilde döküyoruz. arzuya göre çörekotu yada susam serpebilirsiniz.180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ANACIM...:)

Hiç yorum yok: